Війну на Донбасі почала Україна? Геращенко зажадала від Зеленського публічних пояснень

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Позиція основного міжнародного перемовника від України, радника президента Володимира Зеленського Андрія Єрмака, яку озвучив під присягою американський дипломат Вільям Тейлор, повністю збігається з кремлівськими тезами і покладає відповідальність на Україну за військову агресію на Донбасі.

Як зазначила під час погоджувальної ради співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко, у цій ситуації Володимир Зеленський має чітко сказати суспільству: чи давав він такі директиви своїм радникам, – пише obozrevatel.

“Минулого тижня було оприлюднено покази тимчасово повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора, які він під присягою давав конгресу США. І в них звучить інформація, що шокує: що нова українська влада фактично звинувачує у війні проти України – Україну, а не Росію. Порошенка, а не Путіна. Очевидно, що подібні сентенції радо підхопили російські ЗМІ, адже все це лягає в наративи російської пропаганди про громадянську війну в Україні”, – підкреслила парламентарка.

Ірина Геращенко, Володимир Зеленський

Геращенко заявила, що суспільство має знати позицію президента Зеленського і почути від нього, чи давав він своїм радникам такі директиви.

Також народна депутатка зауважила, що вся ця історія відбувається на тлі безпрецедентного рішення міжнародного суду ООН в Гаазі, який фактично визнав, що РФ причетна до фінансування тероризму на Донбасі і до дискримінації громадян України в Криму.

“Це перший прецедент, коли суд готовий розглядати справу, по-суті, про причетність цілої країни до фінансування тероризму. Також показовим є те, що суд не врахував жодної претензії РФ. Водночас мені дивно, що не було жодної реакції на таке рішення від офісу президента України і команди правлячої партії, окрім реакції МЗС”, – підкреслила політикиня.

“Нова влада соромиться називати речі своїми іменами. І в такий спосіб заграє з Путіним. Але хочу зауважити й попередити, що так вам не вдасться улестити агресора. І це треба пам’ятати і усвідомлювати”, – застерегла Геращенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини