“Підігравання ворогу і державна зрада” – Вакарчук закликав правоохоронців зайнятися трьома каналами кума Путіна

Правоохоронці мають звернути увагу на телеканали, які займаються інформаційною диверсією, підіграють Росії, при цьому прикриваються “свободою слова”.

Про це заявили у партії “Голос”. Так прокоментували ситуацію навколо телеканалу “Прямий”, – пише Газета.юа.

“Свобода слова — основоположна цінність українського суспільства. Вважаємо неприпустимим будь-який політично вмотивований тиск на засоби інформації.

Разом із тим ми не маємо права ігнорувати явні спроби інформаційної диверсії, підігрування ворогу та навіть зради державних інтересів, що дозволяють собі деякі інформаційні канали, прикриваючись “свободою слова”. Така поведінка, особливо в умовах гібридної війни, яку веде проти України ворог, підриває національну безпеку і має бути зупинена.

Саме тому нам очевидно: ситуація навколо “Прямого каналу” кардинально відрізняється від ситуації навколо “112”, NewsOne та інших каналів “холдингу Медведчука”, – заявили у політсилі.

“Нам невідомо про дії “Прямого каналу”, які би підривали нашу національну безпеку. Натомість канали “112”, NewsOne та Zik регулярно здійснюють свідомі маніпуляції в інтересах Росії. І саме їм правоохоронці повинні дати відповідну оцінку. У чіткій відповідності до українського законодавства.

Свобода слова — це свобода слова.

Економічний злочин — це економічний злочин.

Державна зрада — це державна зрада”, – йдеться у заяві від імені лідера “Голосу” Святослава Вакарчука і голови одноіменної фракції Сергія Рахманіна.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини