Як вибрати ортопедичний матрац?

Щоб купити якісний матрац, який буде відповідати фізичному стану людини, сплячого на ньому, необхідно уважно вивчити його види та характеристики. Асортимент моделей досить великий, щоб правильно підібрати основу, жорсткість і наповнювач для кожного окремого випадку. Як правильно вибрати ортопедичний матрац, підкажуть фахівці.

матрац

Чим ортопедичний матрац відрізняється від звичайного?

Ортопедичні матраци, на відміну від звичайних, допомагають тілу зайняти правильне положення під час сну. Хребет не викривляється, а вага рівномірно розподіляється по поверхні, не перевантажуючи суглоби. Експерти Мебельок радять покупцям звернути увагу на такі особливості ортопедичних моделей:

  1. Вибір повинен залежати не тільки від особистих переваг, але і від вимог свого організму. Якщо лікар рекомендує конкретний вид, то цими порадами не варто нехтувати.
  2. Щоб правильно вибрати матрац, важливо визначитися з рівнем жорсткості. На самих твердих поверхнях рекомендується спати немовлятам і підліткам, у яких хребет активно зростає і формується, а також людям, хто має спеціальні медичні показання. На середньо жорстких основах краще спати людям, які не мають серйозних відхилень по роботі опорно-рухового апарату. М’які матраци підходять людям похилого віку.
  3. Людям з підвищеною чутливістю або схильністю до алергічних реакцій потрібно віддати перевагу моделям, виконаним з максимально натуральних матеріалів з високою еластичністю і циркуляцією повітря.
  4. Не варто купувати матраци з залежним пружинним блоком тільки через те, що на них більш низька ціна. В експлуатації вони можуть принести чимало незручностей. Наприклад, з часом вони почнуть створювати характерні скрипи і дискомфорт під час сну через невисокі якості виготовлення.
  5. Матраци з незалежним пружинним блоком – це кращий варіант співвідношення ціни і якості. Кожен завиток знаходиться в окремому захисному чохлі, а поверхня повторює всі вигини тіла. Чим більше кількість пружин в блоці, тим комфортніше буде на ньому спати.
  6. Покупці, які особливо чутливі до різних нерівностей, можуть сміливо вибирати безпружинні матраци. Вони складаються з багатьох шарів різних наповнювачів, що дозволяє домогтися оптимального рівня жорсткості.
  7. Якщо на матраці спатимуть люди, які мають істотну різницю у вазі, то краще всього підбирати комбіновані або варіанти з двома різними твердостями. Це дозволить забезпечити здоровий і якісний сон кожному з партнерів.

матрац

Спостереження фахівців МебельОК дозволяють стверджувати, що ортопедичну основу не порівняти зі звичайною, як за якістю сну, так і за рівнем комфорту.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини