“Керуються страхом”: Ракицький відмовився грати в збірній України

Захисник російського “Зеніту” Ярослав Ракицький зробив заяву про завершення кар’єри в збірній України з футболу.

“Вітаю, збірна України, з виходом на Євро-20, бажаю успіхів: хлопці, ви молодці, гра класна! 10 років тому я дебютував за головну команду, а сьогодні говорю: “До побачення”. Я йду зі збірної України. Я чекав виклику в команду протягом усього 2019 року. Але великий футбол став великою політикою. Саме страхом керуються люди, які розсилають запрошення до національної команди. Не навичками футбольної майстерності ви апелюєте. Футбол поза політикою?” – написав Ракицький у себе в Instagram, передає Обозреватель.

Футболіст також зазначив, що для нього було честю “захищати збірну своєї країни”, перемагати і “доводити силу українців”.

“Спасибі всім, хто підтримував, і тим, хто не підтримував, – ви заряджали бути ще сильнішим. Я завжди бився на футбольному полі за перемогу для України! Бажаю тільки золотих нагород! Спасибі!” – написав він.

View this post on Instagram

Поздравляю, Сборная Украины, с выходом на евро-20, желаю успехов, парни вы молодцы, игра классная! 10 лет назад я дебютировал за главную Команду, а сегодня говорю «до свидания». Я ухожу из Сборной Украины. Я ждал вызов в Команду на протяжении всего 2019 года. Но большой футбол стал большой политикой. Именно страхом руководствуются люди, которые рассылают приглашения в национальную команду. Не навыками футбольного мастерства вы апеллируете. Футбол в не политике? Для меня было честью защищать Сборную своей страны, честь побеждать и доказывать силу Украинцев. Честь представлять цвета своего флага на международной арене. Спасибо всем кто поддерживал и тем кто не поддерживал, Вы заряжали быть ещё сильнее. Я всегда бился на футбольном поле за победу для Украины! Желаю только золотых наград! Спасибо!

A post shared by Yaroslav_Rakitskyy_official (@rakitskyy_official) on

Ракицький зіграв за збірну України 54 матчі, забив 4 голи. Останній матч у збірній 30-річний футболіст провів 16 жовтня 2018 року проти Чехії (1:0). Після переходу в “Зеніт” у січні 2019 року Ракицького не викликали до збірної.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини