“Прямо портретна схожість” – показали тизер серіалу про видатних діячів української культури

Вийшов офіційний тизер до історичного художнього серіалу “Плеяда”. Події серіалу розгортаються наприкінці 19 століття і розповідають про видатних діячів української культури, об’єднаних літературним гуртком “Плеяда”.

Відео опублікували на офіційному ютуб-каналі проекту “Плеяда”, – пише Газета.юа.

Зйомки серіалу розпочалися наприкінці вересня 2018 року, хоча робота над ним триває понад два роки. Цей загальноукраїнський культурний проект реалізують за підтримки Українського культурного фонду.

Дія серіалу починається в будинку на Рейтарський, де мешкав композитор Микола Лисенко, ранньої весни 1888 року. Тут вкотре зібралася українська творча інтелігенція. Молодь – .юна Леся Українка, Максим Славінський, Михайло та Ольга Косачі, Людмила Старицька, молоді українські письменники Володимир Самійленко, Євген Тимченко, Олександра Судовщикова. А також їх наставники – Микола Лисенко, Олена Пчілка та Михайло Старицький.

Це було звичайною справою: молодь навчалася у своїх видатних наставників всьому, починаючи від уроків музики до іноземних мов та основ драматургії. Той літературний гурток “Плеяда” народив для України її класиків та в решті-решт створив основу української літератури і мистецтв.

“Іван Франко, Леся Українка, Михайло Коцюбинський, Василь Стефаник, Ольга Кобилянська зробили українську мову сучасною і модною, літературу – потужною, якісною і високопрофесійною, Микола Лисенко і Михайло Старицький винесли її на сцену – і всі вони разом довели, що українська мова має право на існування в культурному, інтелігентському середовищі, що література українська може бути не менш захопливою і впливовою, ніж європейська, і що українці є самостійною, освіченою і талановитою нацією, що не хоче розчинитися в імперіях. І це була Перша Культурна Революція в Україні”, – розповідають про серіал на офіційній сторінці проекту “Плеяда” в соцмережі Facebook.

Жанр серіалу автори проекти визначають як історичне припущення на основі реальних фактів.

Режисер серіалу Тарас Дронь, авторка ідеї, креативний продюсер та сценарист Наталія Яковлева, оператор Юрій Король.

Головні ролі у серіалі виконуюють: Остап Ступка, Дмитрий Суржиков, Станіслав Боклан, Олександр Печериця, Марина Кошкіна, Алла Бинеева, Яків Кучеревський.

Корстувачі соцмереж вже відреагували на тизер та бекстейжі зйомок – помітили портретну схожість акторів з їх реальними прототипами.

Про дату виходу серіалу на екрани наразі не повідомляють.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини