Автошколу ніхто не скасовував: у МВС пояснили, як отримати права

У МВС пояснили майбутнім водіям, що нові правила отримання водійських прав не скасовують необхідність навчання в автошколі.

Про це повідомив Головний сервісний центр МВС на своїй сторінці у Facebook. Набуття чинності Постанови Кабміну №320 від 19 жовтня 2019 року викликало низку пересудів. Наприклад, хтось припустив, що тепер немає необхідності вчитися в автошколі або можна пройти навчання за екстернатною формою, – пише obozrevatel.

Отримання прав в Україні

 

У МВС пояснили:

  • індивідуальний порядок передбачає обов’язкове проходження навчання в автошколі;
  • майбутній водій не допускається до іспитів у сервісних центрах МВС, не закінчивши навчання в автошколі;
  • учень, який хоче займатися індивідуально, навчається протягом того ж періоду, з тією ж інтенсивністю і за тією ж навчальною програмою, що і група, але має індивідуальний графік занять.

За новими правилами, автошколу не потрібно відвідувати тільки учням професійно-технічних навчальних закладів, у програмі яких передбачене навчання водінню.

Отримання прав в Україні

Нагадаємо, що тепер за новими правилами автошколи не видаватимуть паперових свідоцтв про закінчення курсів, а дані про це будуть вноситися в електронному вигляді до Єдиного державного реєстру МВС.

Також відтепер практичний іспит буде проводитися в тому територіальному центрі МВС, де водій успішно склав теоретичний іспит. Причому, щоб виключити порушення в екзаменаційному процесі, поліцейські зможуть використовувати фото- або відеофіксацію. Крім того, термін дії свідоцтва про закінчення автошколи скоротили з 10 до двох років.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини