Верховна Рада звільнила з Нацради Герасим’юк, Черниша та Ільяшенка

Верховна Рада звільнила трьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення – Ольгу Герасим’юк, Олега Черниша та Олександра Ільяшенка, призначених за квотою парламенту і повноваження яких завершилися.

Про це повідомляє Укрінформ.

Ухвалення відповідної постанови №2344 “Про звільнення з посад членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення” підтримали 313 народних депутатів.

“Відповідно до пункту 20 частини першої статті 85 Конституції України, Верховна Рада призначає і звільняє з посади половину складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (чотирьох членів із восьми – ред.). Відповідно до частини третьої статті 4 Закону “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, повноваження члена Нацради починається з дня його призначення і триває п’ять років. Відповідно до статті 208 і 210 Регламенту, звільнення з посади члена Нацради має відбуватися за письмовим поданням Голови Верховної Ради за наявності рішення комітету, до предмету відання якого належить питання телерадіомовлення”, – зазначив Голова ВР Дмитро Разумков.

Це питання спричинило дискусію в залі. Так, деякі парламентарії зауважували, що ухвалення цієї постанови може спричинити зупинку в роботі регулятора. Врешті, голова Ради оголосив перерву на п’ять хвилин, після чого Рада ухвалила відповідний проєкт постанови із поправкою, згідно з якою вона набуде чинності не з дня призначення нових членів на вакантні посади, а з моменту ухвалення постанови.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини