Українські учні, які відкрили нові методи діагностики раку, перемогли на міжнародному конкурсі

Українці знову найкращі! Учні Малої Академії Наук виграли один із найбільших світових конкурсів наукових проєктів MOSTRATEC 2019, який відбувся у Бразилії

Ольга Харасахал з Маріуполя, яка запропонувала метод виявлення метастаз на ранніх стадіях онкозахворювань, виборола золоту медаль і Особливу відзнаку світового товариства «Вільна наука» з правом наукової публікації в індексованому журналі. А Дмитро Соломянюк, талановитий МАНівець зі Львова, отримав бронзову медаль за унікальний метод боротьби з пластиковими відходами та сміттєзвалищами, передає МАН.

Ольга Харасахал у 15 років волонтерила в Маріупольському онкодиспансері, а у 18 вже має патент на обладнання для виявлення раку. Цей винахід також зробив її призеркою Міжнародного конкурсу наукових проєктів Intel ISEF 2019. Більше про неї можна прочитати у нашому матеріалі: Як українська школярка винайшла унікальний і доступний метод діагностики раку. До речі, цьогоріч Ольга була учасницею журі премії Global Teacher Prize Ukraine і допомагала відзначати найкращих вчителів України.

У конкурсі MOSTRATEC Україна бере участь вперше завдяки Національному центру «Мала академія наук України». Керівник делегації, заступник директора «МАНУ», радник міністра освіти і науки України Евгений Кудрявец зазначає:

«Це дуже важливо, щоб українська молодь мала можливість показувати свої відкриття на міжнародних заходах, знаходити там друзів та однодумців. Щороку сотні дітей стають освітніми дипломатами України, а їх перемоги допомагають нам по-іншому відкрити Україну світові!»

Джерело: Освіторія

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини