Експерт пояснив, у чому схожість Зеленського і Порошенка

Те, на чому президент Володимир Зеленський на виборах критикував Петра Порошенка, стало основою його кадрової політики.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Миколи Давидюк.

“Офіс президента стикнувся з надзвичайним кадровим голодом. Не можуть його перемогти. Найбільша кадрова помилка Зеленського, що його бізнес-партнер і наставник Коломойський став консультантом, який визначає, хто в Кабміні “дебіл” і кому що робити.

Коли команда Зеленського йшла на вибори, то не до кінця розуміли що таке держава. Партія “Слуга народу” була виключно віртуальною. Реального кадрового наповнення не було. А ті, хто були експертами, у дуже малій кількості потрапили у владу.

Проблема у тому, що бізнесові рамки намагаються одягнути на державне управління. Думають, що можна так, як у “Квартал” набирають авторів чи на “Ліги сміху” команди. Голів ОДА чи міністрів не можна набирати, як продавців квитків на шоу. І проект “Ліфт” і пошуки прем’єр-міністра в інтернеті (у лютому кандидат у президенти Володимир Зеленський оголосив у мережах про відкриття вакансій прем’єр-міністра, генпрокурора, голови СБУ, міністрів закордонних справ і оборони. Gazeta.ua) — це мікс безпорадності і піару.

У проекті “Lift” дійсно є непогані елементи, які можна використати у держуправлінні. Зокрема перевірки, залучення фахівців із роботи з персоналом. Країна хоче, щоб у влади це вийшло і соціальні ліфти почали працювати. Бо поки бачимо Сівоху, який став радником секретаря РНБО. І так само по багатьох посадах, де друзі, куми, однокласники, ті, хто набирався без проекту. Тоді питання: “Lift” працює на весь державний апарат чи для якихось нецікавих посад, на які ніхто не хоче йти. І імітують таку бурну кадрову діяльність. До того ж є Національне агентство з питань державної служби. Яким чином вони пересікаються. “Lift” – це партійний проект чи державний?

За кордоном працюють цілі програми – набирають, навчають, співпрацюють з людьми пожиттєво, із початком роботи до виходу на пенсію. Люди розуміють, скільки вони зароблятимуть, де відпочиватимуть, коли майбутнє розписане і є перспективи росту.

Те, на чому Зеленський критикував Порошенка, стало основою його кадрової політики. Довіряє тільки своїм. У Петра Олексійовича теж були міністри-реформатори, але ті завжди були аутсайдерами. Коли міністра економіки називають”дебілом”, то це така собі демонстрація відношення до не своїх.

Не проводять позачергові місцеві вибори теж через брак кадрів. Під час президентської і парламентської кампанії імітували, що мають професіоналів, великі кадрові резерви, яких насправді не було”, – каже Микола Давидюк.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини