Міністерство освіти і науки підніме зарплати педагогам

Міністерство освіти і науки активно розробляє проект для підвищення зарплати вчителям в рамках Держбюджету на 2020 рік, до його кінцевого прийняття.

“Проект Держбюджету на 2020 рік. Найскладніше питання – заробітні плати педагогів, в проекті першого читання залишаються на рівні 2019 + індексація. Наша мета з комітетом з питань освіти, науки та інновацій – до другого читання вийти зі змінами до рівня заробітних плат. буду відверта, виконати в повному обсязі 822 постанову буде вкрай складно, її потрібно переглядати “- міністр освіти і науки Ганна Новосад опублікувала повідомлення в своєму Facebook, – Газета.юа.

Крім того, до основних планів міністерства відноситься підвищення рівня заробітної плати для педагогів з мінімальними доходами, до такої категорії відносяться молоді викладачі та майстри виробничого навчання.

“Такі поправки в бюджет подавалися МОН і були підтримані освітнім комітетом ВРУ. Наша спільна мета – зробити їх реальністю до фінального прийняття бюджету. Переконана, що знайшовши кошти на дороги, аеропорти та фестивалі, ми точно можемо знайти їх на підвищення престижності праці освітян “- підкреслила міністр.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини