Робота за кордоном: яких спеціалістів чекають у Польщі, Німеччині та Італії

Найчастіше українці шукають роботу у Польщі, Угорщині, Чехії. Це пов’язано з територіальною близькістю, подібним менталітетом. На другому місці — Німеччина, розповіла Gazeta.ua спеціаліст експертно-аналітичного центру “Хедхантер Україна” Юлія Дрожжина.

“За контрактом працює близько 40% українських заробітчан. Порівняно з минулим роком стало менше тих, хто їздив на сезонну роботу. Переважно заробітчанам треба працювати 12 годин на день, 6 днів на тиждень. Інколи роботодавці пропонують безоплатне житло. Зарплату обіцяють від $1 тисячі. У Чехії заробітчани за 8 місяців отримали $15 тисяч. Щоправда працювати довелося у важких умовах”, – каже експерт, – пише Газета.юа.

Додає, що за кордоном найзатребуваніші українські програмісти, виробничий, робітничий та домашній персонал. Попитом користуються вітчизняні інженери.

“Якщо говоримо про Польщу, Чехію, то там більше чекають на робітничий персонал. В Іспанії, Італії, Португалії роботу переважно пропонують домашньому персоналу, у сфері готельно-ресторанного бізнесу. Активно українськими заробітчанами цікавиться Китай. Запрошує викладачів, тих же фахівців сфери готельно-ресторанного бізнесу”, – пояснює Юлія Дрожжина.

Додає, що українські програмісти за кордон їдуть не стільки через можливість більше заробляти, скільки хочуть кар’єрного зростання та нового досвіду.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини