Хто такий Штайнмайєр: депутатам у Раді поставили найнезручніше питання, вийшло кумедно

Більшість опитаних були представниками “Слуги народу”

Хто такий Штайнмайєр: депутатам у Раді поставили найнезручніше питання, вийшло кумедно

Найбільш обговорювана тема в українській політиці наразі – “Формула Штайнмайєра”. Говорять про неї зараз абсолютно всі – починаючи від звичайного українця на кухні, закінчуючи президентом по телевізору.

OBOZREVATEL вирішив поцікавитися, чи знають нардепи, хто такий Штайнмайер. Журналісти видання поспілкувалися у Верховній Раді з кількома десятками народних обранців, щоб запитати, як виглядає ініціатор гучних дискусій і цілих акцій протестів в Україні Франк-Вальтер Штайнмайєр.

Більшість опитаних були представниками “Слуги народу”. Фактичний лідер політсили Володимир Зеленський по суті і є тим політиком, який ще кілька тижнів тому потряс інформаційний простір підтримкою формули.

Коротка довідка. Хто такий Штайнмайєр?

Мова йде про Франке-Вальтере Штайнмайєра. Це діючий президент Федеративної Республіки Німеччина. Раніше він був міністром закордонних справ ФРН (з 2013 по 2017 рр.). Брав активну участь у переговорах між владою Віктора Януковича і опозицією під час Революції Гідності взимку 2013-2014 рр ..

Був одним з гарантів при підписанні Угоди про врегулювання політичної кризи в Україні. Також він став автором “формули Штайнмайєра”, яка була підтверджена під час зустрічі “нормандської четвірки” у жовтні 2016 року.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини