Зеленський підписав указ про мораторій на перевірку ФОПів на 2 роки

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про забезпечення сприятливих умов ведення бізнесу фізичних осіб-підприємців, який передбачає встановлення заборони на перевірки ФОПів.

Про це повідомляє Офіс президента, передає Громадське.

Своїм указом Зеленський доручив Кабінету міністрів створити координаційну раду з питань розвитку мікро- та малого бізнесу. За два тижні ця рада має внести на розгляд парламенту законопроєкти про спрощення умов ведення бізнесу ФОПів.

«Також має бути підготовлено законопроект стосовно запровадження дворічного мораторію на проведення перевірок ФОП щодо дотримання ними порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій та пом’якшення відповідальності цих осіб за порушення ними встановленого порядку подання до контролюючих органів звітності, пов’язаної із застосуванням РРО», — йдеться у повідомленні Офісу президента.

15 жовтня відбулися консультації в Офісі президента, за підсумками яких Зеленський оголосив про запровадження дворічного мораторію на перевірку ФОПів (крім тих, які займаються ризиковими видами діяльності). Після консультацій переговорна група від підприємців повідомила про те, що вони не задоволені пропозиціями Зеленського.

20 вересня депутати ухвалили закони, які зобов’язують ФОПів використовувати касові апарати.

Раніше повідомлялось, що ФОПи заборгували державі близько 6 мільярдів гривень податків.

Більше

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини