Росіяни – наш братній народ, – Сенцов в інтерв’ю німецькому виданню

Звільнений напередодні з московського полону  український режисер Олег Сенцов назвав росіян і українців “братніми народами”.

Про це Сенцов сказав в інтерв’ю німецькому виданню DER SPIEGEL, – пише Вголос.

“Я проводив час на протестах Майдану (взимку 2013-2014 рр. у Києві) і думав, що система Путіна з його беззаконнями і варварством скоро зруйнується, що народ більше не вибере його і що наступить революція. Ми, росіяни та українці, – споріднені народи, ми, по суті, брати з небагатьма відмінностями між нами. Я сам з російським походженням. Але з кожним роком ув’язнення я все більше чітко розумів, що люди абсолютно байдужі до того, що відбувається в їхній країні”, – заявив Сенцов.

Олег Сенцов – режисер, продюсер, сценарист, письменник, кримський громадський активіст. Є найвідомішим у світі «політв’язнем Кремля», якого ув’язнила Росія після окупації Криму. Перебував у місцях несвободи з травня 2014 року, оголошував і тримав з ризиком для життя довготривале голодування. Засуджений російським судом до 20 років суворого режиму у так званій справі «кримських терористів». 7 серпня 2019 року Сенцова разом з іншими 34 українцями повернули з Росії додому в рамках двостороннього обміну полоненими.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини