Український вундеркінд в 9 років ставить рекорди зі швидкості збирання кубика Рубика

Сергій Гоюк збирає кубик Рубика за 12 секунд. Він один з наймолодших в Україні збирачів кубика Рубика на швидкість.

“Ходив більш, як на 15 гуртків. Відвідував танці, малювання, співи, англійську. Нічого не подобалось. Вирішив займатися сам. Перший кубик Рубика довго не міг зібрати. А коли вдалося, то сподобалося. Зараз в мене 65 зібраних головоломок. На деякі конструктори відкладаю свої кишенькові гроші. Уже зібрав кубик з 12 сторонами, на кожній з яких – 25 елементів. Зараз моя ціль – збирати головоломку 3 на 3 за п’ять секунд”, – каже 9-річний Сергій Гоюк з Чернівців, – пише Газета.юа.

Хлопець бере участь у міжнародних змаганнях із складання кубиків на швидкість.

“Після першого класу на літніх канікулах Сергій шукав собі заняття. Купила йому першу піраміду. Ніхто не знав, як її зібрати. Син знайшов відеоуроки і сам склав. Потім попросив купити іншу. Демонстрував гарні результати швидкості. Збирав одну, а ми вже замовляли наступну. Коли умів складати більше 30 головоломок, почав проводити майстер-класи для дітей. На свої перші змагання у Львові потрапив через два місяці занять. Зустрівся зі своїми кумирами з “Ютубу”. Брав участь у конкурсі, де треба було оглянути головоломку і записати найменшу кількість кроків, за які її можна скласти. Учасників у його віковій категорії мало, а змагатися з дорослими складно”, – каже Оксана Гоюк, мама хлопця.

Сергій Гоюк показував свої вміння у шоу “Крутіше всіх” на телеканалі “Інтер”.

“На зйомках “Крутіше всіх” ми хвилювалися більше, ніж він. Син почувався вільно, камера його любить. На передачі йому подарували кубик 11 на 11 – він давно про такий мріяв. Сергій тренується постійно. Бо інакше результат падає, а на змаганнях кожна секунда на рахунку. Кубики не випускає з рук. Навіть, коли катається на роликах, то теж збирає”, – додає Оксана Гоюк.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини