15 жовтня – Всесвітній день сільських жінок

Більше чверті всього населення планети становлять сільські жінки. У багатьох сільськогосподарських країнах саме вони відіграють ключову роль у розвитку держави. Тому 15 жовтня відзначаємо Всесвітній день сільських жінок.

Саме цей день існує для того, щоб суспільство звернуло увагу на те, що багато хто з жінок, що проживають у сільській місцевості, не мають доступу до якісної медицини та сфері обслуговування, які стали важливою частиною сучасного життя. Хороша освіта, банківські установи та Інтернет часто є недоступними для сільських жителів. Однак при цьому суспільство вимагає від сільських жінок та чоловіків високої якості продовольчих товарів.

15 жовтня - Всесвітній день сільських жінок

До теми: 14 жовтня – Свято Покрови Пресвятої Богородиці: історія та сьогодення (традиції, звичаї, легенди)

У більшості сучасних країн і країн, що розвиваються, сільські жінки грають вирішальну і координуючу роль у вирощуванні продовольчих сільськогосподарських культур і в значній частині галузі сільськогосподарського виробництва, тваринництва, птахівництва. Вони не тільки забезпечують свої сім’ї продуктами, водою і енергоносіями, але також беруть активну участь у несільськогосподарської діяльності, що має величезне значення для забезпечення надійних засобів для існування та продовольчої безпеки своїх власних домашніх господарств. Їх турботи по догляду за дітьми, літніми людьми і навіть хворими, і немічними, гідні найглибшої поваги.

15 жовтня - Всесвітній день сільських жінок

До теми: Найкрасивіші компліменти жінкам українською мовою

Засновниками цього свята є учасники Жіночої конференції в Пекіні, яка проводилася під егідою ООН в 1995 році. З цього моменту Всесвітній день сільських жінок відзначають у багатьох країнах світу під гаслом соціальної допомоги жінкам, які проживають у селі.

До теми:

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших сільських жінок, бажаємо їм сил і міцного здоров’я, тепла і затишку їх домашнього вогнища! Нехай бадьорість і позитивний настрій не покидає Вас ніколи! З святом Вас! І всіх благ!

До теми: В Україні зникло до тисячі сіл. Яка область щезне першою

За матеріалами: Bevond.ua, Ділова мова,5 канал

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини