На Львівщині завершують ремонт важливої траси (фото)

На ділянці реконструкції дороги Львів – Пустомити – Меденичі влаштовують фінальний шар асфальтобетону. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області, передає ШОТАМ.

“Дорожники приступили до влаштування завершального шару асфальтобетонного дорожнього покриття, так званого щебенево-мастикового асфальтобетону, на ділянці реконструкції автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-16 Львів — Пустомити — Меденичі. Зараз ремонтні роботи тривають на ділянці від транспортної розв’язки автомобільних доріг Т-14-16 Львів — Пустомити — Меденичі та Т-14-25 Миколаїв — Городок — Жовква — Кам’янка-Бузька — Бібрка у сторону смт. Щирець”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснюють дорожники, щебенево-мастиковий асфальтобетон (ЩМА) — це оптимально підібраний склад мінеральних матеріалів, що забезпечує конструкції дорожнього одягу високу міцність, зносостійкість, водонепроникність і підвищену шорсткість поверхні.

Ремонтувати ділянку між населеними пунктами Щирець та Велика Горожанка зазначеної автомобільної дороги розпочали у 2018 році. Після проведення низки ремонтних робіт, зокрема влаштування поширення проїзної частини до 8,5 метрів, вказана ділянка автомобільної дороги відповідатиме параметрам ІІ категорії. До ремонту ця ділянка дороги відповідала параметрам ІІІ категорії.

Крім цього, в рамках реконструкції дорожники виконали роботи з влаштування водовідведення, нижнього шару асфальтобетонного дорожнього покриття з попереднім посиленням основи, зупинок громадського транспорту, а також тротуарів та опори зовнішнього освітлення в межах населеного пункту Велика Горожанка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини