Зеленський пообіцяв вирішити “проблему “зелених” тарифів”: що хочуть зробити

epa07586405 President-elect Volodymyr Zelensky waves as he leaves after his inauguration ceremony at Ukrainian parliament in Kiev, Ukraine, 20 May 2019. Volodymyr Zelensky with 73,22 percent of the votes beats out the current President Petro Poroshenko, who received 24,45 percent of the votes during the second tour of Presidential elections in Ukraine which was held on 21 April 2019. EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає встановлені Радою “зелені” тарифи занадто високими і запропонував обговорити питання з учасниками ринку.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”. Глава держави також підкреслив, що ситуація з тарифами дуже складна через велику кількість компаній, які вже продають державі електроенергію за такими розцінками, – пише obozrevatel.

Зеленський пообіцяв вирішити "проблему "зелених" тарифів": що хочуть зробити

“Таких “зелених” тарифів дійсно немає ніде у Європі. У нас вони найвищі. Думаю, що проблема буде вирішена завдяки спілкуванню з компаніями, які вже мають відповідні контракти”, – заявив Зеленський.

“Зелені” тарифи визначають ціну, за якою держава виплачує власникам сонячних та вітроелектростанцій кошти за їхню електроенергію. Такі тарифи вищі за ринкову вартість електрики – для того, щоб стимулювати розвиток альтернативної енергетики в Україні.

Президент зазначив, що ситуація з тарифами дуже складна через велику кількість компаній, які вже продають державі електроенергію за такими розцінками. Водночас він наголосив на необхідності затвердження нормальних, ринкових тарифів.

“Уряд знає, що ми не повинні втрачати зв’язків із компаніями, зокрема іноземними, які вже мають контракт. Я думаю, вони вирішать це питання, але тарифи дуже високі… Вважаю, що потрібно знижувати, і щоб все-таки був ринок”, – сказав президент.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини