На Львівській митниці проходять масові обшуки

Держбюро розслідувань влаштувало одночасно 40 обшуків на Львівській митниці.

Там викрили масштабну схему провезення контрабанди, повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко, передає “Обозреватель“.

За словами Варченко, слідчі ДБР та СБУ викрили схему щодо ввезення в Україну з ЄС дорогого брендового одягу під виглядом секонд-хенда.

“Орієнтовна вартість кожної партії становить не менше 400 тисяч доларів. Перевіряємо причетність до цієї схеми службових осіб митниці, які, за попередньою версією слідства, сприяли незаконному переміщенню товару через митний кордон без проходження відповідних митних процедур. Одяг ввозили в Україну як секонд-хенд”, – повідомила Варченко.

Саме зараз проводимо санкціоновані обшуки на Львівській митниці ДФС. А саме, на пункті пропуску, митних постах та їхніх…

Gepostet von Ольга Варченко am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Підприємство-імпортер замовляло в ЄС дорогий брендовий одяг, а коли він доїжджав до митниці, “перетворювався” у митних документах на секонд-хенд.

“Такий одяг потрапляв на український ринок без сплати митних платежів. Держава несла збитки як мінімум 1 мільйон гривень із кожної партії товару”, – пояснила Варченко.

За даними ДБР, вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, перетинали кордон через пункт пропуску тільки в зміни, коли на митному пості чергували певні співробітники. Митники, домовившись із контрабандистами, “спрощували” проходження митних формальностей і не застосовували необхідні форми контролю.

Також правоохоронці прийшли з обшуками до підприємств-імпортерів, у чиїх інтересах везли контрабанду. А також до їхніх керівників.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини