У “Слузі народу” взялись за учасників бойових дій

Змінити підхід у реформуванні системи соціального захисту учасників бойових дій щодо перегляду пільг для учасників бойових дій обіцяють у партії “Слугу народу”.

В основному, перегляд стосується скорочення переліку пільговиків і самих пільг. Про це каже голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від партії “Слуга народу” Галина Третьякова в інтерв’ю АрміяInform, – пише Газета.юа.

“Варто передивитися перелік пільговиків. Якщо це був контракт, і людина свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був її вибір і тільки так”, – розказала Третьякова

Вона наголосила на потребі перейти від радянських підходів до європейських.

“Маємо змінити конструкт. Те, що є нині, — радянське, яке треба змінити на європейське цивілізоване. Повторюю: захищати варто тільки тих, хто щось втратив на війні”, розказала голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ветеранів.

Окрім цього, має відбутися аудит пільговиків учасників бойових дій.

“Європейська практика обережно використовує пільговий механізм тоді, як ми призначаємо пожиттєве утримання та реальних пільговиків, і так званих. Маю на увазі тих, хто перебував на війні два-три дні та навіть не був “на нулі”, проте теж має статус УБД і вимагає відповідного соцзахисту на рівні з тим, хто воював” – додала Третьякова.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини