“Був конфлікт”: Данилюк назвав причину своєї відставки

Колишній секретар РНБО Олександр Данилюк свою відставку крім ситуації з ПриватБанком пояснив конфліктом з главою Офісу президента Андрієм Богданом.

За його словами, у Богдана в історії з банком є конфлікт інтересів, а тому він теж має піти у відставку. Про це Данилюк сказав в інтерв’ю BBC, – пише obozrevatel.

“У професійному світі, де все базується на професійних стандартах, якщо людина є адвокатом, то конфлікту інтересів ти маєш уникати. І якщо ти цього зробити не можеш, то маєш подати у відставку”, – сказав Данилюк, уточнивши, що має на увазі Богдана.

Відомо, що Андрій Богдан до приходу в політику був адвокатом бізнесмена Ігоря Коломойського. Група “Приват” Коломойського володіла ПриватБанком до його націоналізації в 2016 році. Зараз колишні власники вимагають визнати націоналізацію незаконною і судяться в державою.

“Моє бачення – що дійсно є конфлікт інтересів і його необхідно усунути. Тому що коли його не усунути, то тоді не буде довіри до будь-яких процесів, які відбуваються. Суто професійна позиція. Я, наприклад, не впливав, я не мав права цього робити. Я не міг би використовувати суди, правоохоронну систему, мені б в голову це не прийшло”, – сказав Данилюк.

За його словами, з цього приводу він давав поради президенту України Володимиру Зеленському. Однак, не уточнив, прислухався до них глава держави.

Данилюк додав, що ситуацію з “Приватом” стала останньою краплею, що вплинула на його рішення звільнитися.

“Останньою краплею були події навколо “ПриватБанку”. Протягом останніх тижнів відбулися події, які викликали величезний резонанс. Це стосується і обшуків у “ПриватБанку”, і підпалу машини, і будинку Валерії Гонтаревої. Також є певний прогрес у судах. Тобто була така концентрація подій, яка послала дуже негативний сигнал. І я як людина, яка поставила на кон свою репутацію під час передвиборчої кампанії, коли заявляв, що робитиму все, аби вплив Коломойського в Україні був обмеженим, звичайно, я не міг на це не реагувати. Це було питання не тільки репутації, це було питання цінностей”, – сказав Данилюк.

"Був конфлікт": Данилюк назвав причину своєї відставки

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини