Реалізація “формули Путіна” щодо ОРДЛО завдасть нищівного удару по українській державності – Парубій

Так звана “формула Штайнмаєра” щодо окупованого Донбасу,на яку погодився президент України Володимир Зеленський, насправді є “формулою Путіна”, ціллю якої є знищення української державності.

Про це заявив колишній спікер Верховної Ради України, народний депутат від “Європейської Солідарності” Андрій Парубій у коментарі телеканалу Прямий.

“Та формула, яку нам рекомендує сьогодні нам Путін це початок демонтажу української держави. Все питання полягає у дуже простому – чи спочатку має бути виведення російських військ, чи спочатку має бути контроль над кордоном українським, чи вибори? По тому сценарію, який нам готують – це фактично проведення виборів під контролем російських автоматів, під контролем бойовиків… І фактично це матиме тільки один наслідок – на окупованих територіях окупаційна влада отримає легітимність, буде нібито легітимно представляти місцеве населення (бо у виборах не зможуть взяти участь навіть переселенці, які змушені були втекти від бойовиків). Тому фактично це буде нищівний удар пор українській державності, якщо Україна згодиться з такою формулою і таким методом проведення виборів на окупованих територіях”, – заявив Парубій.

За його словами, для виведення окупаційних військ з ОРДЛО немає механізму, окрім виведення російських військ має бути український контроль над кордоном з Росією.

“Я нагадаю, коли посилаються на Мінські угоди, то там першим пунктом є – припинення вогню і повна тиша. Виведення (окупаційних –ред.) і контроль над кордоном – це є ключові передумови для будь-яких політичних дій. Якщо без цих умов будуть проведені вибори. Це просто буде означати легітимність тих терористичних угрупувань, які сьогодні контролюють так звані “ДНР” і “ЛНР”.

На його думку, після виборів у ОРДЛО Росія проведе повторний референдум у Криму, щоб легітимізувати його окупацію.

“Це означатиме смертельний удар по українській державі. З другого боку – це призведе до зняття санкцій з Росії і встановиться видимість, що проблема агресії РФ проти України є знятою”, – додав політик.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини