Деокупація Криму і Донбасу: Зеленський озвучив план дій

Президент України Володимир Зеленський виступив з ініціативою розробки концепції перехідного правосуддя для Донбасу і стратегії деокупації Криму і сходу України.

Своєю позицією поділився він на відкритті засідання Комісії з питань правової реформи в середу, 2 жовтня, передає пресслужба глави держави, – obozrevatel.

Зеленський зазначив, що потрібно розробити концепцію перехідного правосуддя для подолання наслідків збройного конфлікту і досягнення миру.

Зеленський озвучив план дій щодо Криму і Донбасу

“Вона повинна включати заходи із відшкодування збитків жертвам війни, притягнення до відповідальності винних у скоєнні тяжких злочинів, реалізації права на отримання правди про перебіг подій конфлікту”, – пояснив він.

Президент також заявив про необхідність створення стратегії деокупації тимчасово окупованих територій Криму і сходу країни, повернення їх під контроль України та реінтеграції населення.

“Це відповіді на складні питання: яким буде життя людини після відновлення контролю над Кримом і окупованими частинами сходу країни, принципи і форми відповідальності, – а в деяких випадках і звільнення від неї – за співпрацю з окупаційною владою”, – поділився Зеленський.
Зеленський запропонував перехідне правосуддя для Донбасу
 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини