Розкаявся та просив пробачення: “керівника” Нацполіції Львівщини поставили на коліна (відео)

Сьогодні, 1 жовтня, львів’яни піднялися на акцію “Львівщино, вставай!” із вимогою відставки нещодавно призначеного керівника Нацполіції Львівщини, ексберкутівця Василя Віконського.

Акція розпочалася під стінами Львівської ОДА, після чого протестувальники з гаслами «Віконський геть зі Львова!» та «Віконського за ґрати!» організованою колоною попрямували до стін Головного управління Національної поліції Львівської області, що розташоване біля пам’ятника Юрію Змієборцю, – пише Вголос.

Там львів’яни спершу вдягнули на змія портрет Василя Віконського як символ злочинів проти людей, а далі відбулась інсценізація подій у Соснівці 21 вересня.

За задумом активістів, усе закінчилась розкаянням очільника Нацполіції Львівщини, під час якого він просив вибачення у людей на колінах. На завершення акції протестувальники передали Віконському валізу з сухарями та вимогою збирати речі.

Пряму трансляцію акції проводив телеканал НТА:

Як відомо, раніше вимогу про відставку Віконського підтримав голова Львівської ОДА, Громадська рада при ЛОДА, депутати Львівської облради, депутати Червоноградської міськради, жителі міст Соснівка, Червоноград, Сокаль та інших населених пунктів Львівщини, а також учасники бойових дій. Однак Віконський відмовився писати заяву на звільнення.

Причиною протестів став силовий розгін активістів на залізничній станції Соснівка у Львівській області. Люди зібралися там для блокування 113 вагонів із вугіллям з Російської Федерації. 21 вересня Василь Віконський особисто прибув до Соснівки та дав вказівку розігнати протестувальників.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини