Порошенко не прийшов на допит з поліграфом

Експрезидент Петро Порошенко не з’явився до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, де його планували допитати із застосування поліграфа.

Про це заявив завідувач відділу психологічних досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Юрій Ірхін, – пише  zik.ua.

“Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду була призначена судово-психологічна експертиза Порошенка Петра Олексійовича із застосуванням комп’ютерного поліграфу. Наразі ми готові до проведення, чекаємо. Експертиза не скасовується. Якщо Петро Олексійович приїде – ми експертизу проведемо. Наразі єдина перепона – це те, що Петро Олексійович поки що не приїхав”, – зазначив Ірхін.

Він наголосив, що про допит Порошенка повідомили завчасно: “Існує установлений порядок сповіщення. Ми задаємо клопотання слідчому на прибуття. Є офіційний лист з визначенням чіткого часу. Це 1 жовтня, 10 година ранку”.

Співробітник інституту заперечив можливість проведення офіційного допиту в прямому ефірі.

“На превеликий жаль, судово-психологічна експертиза не передбачає проведення досліджень у прямому ефірі. Це експертиза, судова експертиза. А прямий ефір – це шоу, телевізійне шоу. Якщо ви, приміром, у себе на каналі влаштуєте це шоу, я думаю, що в прямому ефірі Петро Олексійович має можливість і право пройти таке дослідження. У межах судово-психологічної експертизи таке не можна робити”, – пояснив експерт.

Нагадаємо, близько 15 молодиків спортивної статури прийшли до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз підтримати Петра Порошенка, який повинен там проходити експертизу на детекторі брехні. З собою хлопці принесли торт “Roshen” та цукерки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини