У них залишились діти і батьки”: Виннику запропонували дати “оскара” за брехню про Крим (фото)

Український співак Олег Винник збрехав, коли сказав, що після анексії Криму не помер жодний солдат.

Про це повідомляє “Обозреватель”.

Українці нагадали одіозному артисту історії майора Станіслава Карачевського та прапорщика Сергія Кокуріна, які загинули на окупованому півострові під час виконання військових обов’язків.

Відповідний пост було опубліковано у Facebook-спільноті Український мілітарний портал.

В спільноті зазначили, що було багато поранених, десятки захоплених і закатованих українських активістів, кримських татар.

Так, серед загиблих названо ім’я майора Станіслава Карачевського, який був убитий молодшим сержантом Чорноморського флоту РФ Зайцевим Є.С 6 квітня 2014 року близько 23:40 двома пострілами впритул з автомату АК-74.

У Станіслава Карачевського залишилися дружина Ольга та двоє дітей, — 5-річний син Влад і 4-річна донька Соня”, – повідомили волонтери.

Російський військовий Євген Зайцев, який стріляв у Карачевського, був засуджений у 2015 році Кримським військовим гарнізонним судом до 2 років позбавлення волі.

При цьому у січні 2016 року президент Росії Володимир Путін також заявляв, що “жодна людина не загинула в результаті подій у Криму”.

Також, виконуючи службові обов’язки на території півострова, загинув військовий Сергій Кокурін, який 18 березня 2014 року, виконував службовий обов’язок та захищав свою військову частину від озброєного нападу російських окупантів.

По смерті залишилися мати, 4-річний син та вагітна дружина Олена”, – йдеться у повідомленні.

Після трагедії росіяни почали поширювати фото Кокуріна в колажі з убитими на Майдані силовиками.

На слова Олега винника про загиблих військових в криму бурно відреагували в мережі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини