“Це неправда!” Гончарук розвінчав “зраду” навколо нового траншу МВФ

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд розпочав переговори з Міжнародним валютним фондом – нова програма фінансування може бути підписана вже у грудні.

“До цього моменту у нас буде декілька етапів. За кілька тижнів наші колеги – декілька міністрів ключових – поїдуть у Сполучені Штати в офіс МВФ, для того, щоб продовжувати переговори”, – повідомив Гончарук на своєму YouTube-каналі, – пише obozrevatel.

За його словами, уряд очікує, що там буде досягнута попередня домовленість про склад і структуру програми.

Голова Кабінету міністрів також повідомив, що прочитав в інтернеті декілька кумедних коментарів про те, що місія МВФ нібито поїхала з Києва і ні про що не домовилася – “зрада-зрада”.

“Це неправда. МВФ – це одна з найбільших фінансових організацій у світі і на неї орієнтуються інвестори, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку”, – заявив Гончарук.

За його словами, це дуже важливі для України партнери, оскільки для розвитку економіки потрібні інвестиції.

“На МВФ орієнтуються, а це означає, що Україна має домовитися про план співпраці на наступні три роки, бо МВФ – наш великий кредитор, й інші інвестори бачитимуть, що Україна адекватно поводиться з іншим кредитором. Це дуже важливо, щоб нам діставалися дешевші ресурси”, – зазначив Гончарук.

Прем’єр-міністр також допустив staff level agreement – домовленості на експертному рівні з МВФ – за новою програмою у жовтні після переговорів у Вашингтоні.

“Через кілька тижнів наша група міністрів з відповідним зустрічним візитом відвідає штаб-квартиру МВФ… Можливо (можливо!), на цій зустрічі укладемо staff level agreement. Це означає, ми домовимося про текст меморандуму”, – резюмував він.

Уряд розпочав переговори з Міжнародним валютним фондом – нова програма фінансування може бути підписана вже у грудні

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини