“Рейсів до Криму не буде!” У Мінінфраструктури дали пояснення нововведенню

У Міністерстві інфраструктри України спростували новини про відновлення пасажирського сполучення з анексованим Кримом.

Така інформація з посиланням на слова міністра інфраструктури Владислава Криклія була оприлюднена на сторінці відомства у Facebook, – пише obozrevatel.

Повідомляється, що за дорученням президента України завершується будівництво КПВВ “Чонгар” і “Каланчак”. Поруч із ними облаштовують станції, з яких транспортні компанії здійснюватимуть перевезення по території України. При цьому про відновлення будь-якого сполучення з окупованим Кримом ніхто не говорить.

“Йдеться про створення людських умов для пасажирів, які зможуть на станції біля КПВВ сісти в автобус легального українського перевізника та їхати далі по Україні. Крим – це Україна. Наші громадяни заслуговують на сервіс. Наступного тижня я перевірятиму хід робіт із будівництва КПВВ. Цей проєкт переданий АТ “Укрзалізниця” і буде завершений вчасно”, – повідомив міністр інфраструктури.

"Рейсів до Криму не буде!" У Мінінфраструктури дали пояснення

Раніше в інтерв’ю “Радіо Свобода” Владислава Криклія запитували, чи з’являться на КПВВ біля Криму автостанції і чи стануть можливими легальні пасажирські перевезення з і до адмінкордону окупованого півострова.

“Я думаю, що своєчасно, як було поставлено президентом завдання, це все побудується – КПВВ “Чонгар” і “Каланчак”. Сервісна частина там також буде побудована, і відповідні станції. Ну, а вже конкурси на перевізників проводитиме місцева влада за нашої участі”, – зазначив міністр.

На уточнювальне запитання, чи плануються офіційні перевізники, він відповів: “Обов’язково”.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини