Гурт KAZKA звинуватили у плагіаті корейського треку

Український гурт KAZKA звинуватили в плагіаті.

У композиції “Пісня сміливих дівчат” та у треку PIRI корейського гурту Dreamcatcher знайшли аналогічний семпл (відрізок аудіо-інформації, вирізаний або записаний із будь-якого наявного джерела), передає Gazeta.ua.

Продюсер українського гурту Юрій Нікітін відмовився давати будь-які коментарі з цього приводу.

За словами представника лейблу Mamamusic Андрія Уренєва, гурт використав семпл із royalty-free бібліотеки.

“Тільки зовсім нетямуща в музиці людина може назвати використання семплів плагіатом. Sounds of KSHMR – одна з royalty-free бібліотек. Один раз її купуєш і як хочеш використовуєш семпли з них. Будь-яка людина, артист чи музикант у світі може купити їх і використовувати”, – прокоментував скандал Уренєв.

Представник Mamamusic говорить, що в підписі до пісні KAZKA на YouTube є ремарка: “Мелодію із SOUNDS OF KSHMR виконує Дмитро Мазуряк”.

Семпл, який можна почути в обох треках, належить діджею KSHMR і група з самого початку не приховувала, що використовує його в своєму треку.

“KSHMR – діджей із індійським корінням, сам придумує ці мелодії, а музиканти з різних кінців світу їх грають на автентичних інструментах. У пісні KAZKA цей семпл переграв Діма, щоб цій world-music-мелодії додати наше звучання”, – пояснив менеджер гурту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини