“А чому ви так дивуєтеся? Це вже стало нормою. Вперше цього року не покладалися квіти до пам‘ятника Пилипа Орлика на День Конституції…” – Ірина Геращенко

Нардеп від “Європейської солідарності” Ірина Геращенко обурена вчинком Президента України, який не з’явився на офіційну частину заходів у Бабиному Яру у неділю:

“А чому ви так дивуєтеся? Це вже стало нормою. Вперше цього року не покладалися квіти до пам‘ятника Пилипа Орлика на День Конституції( принаймні, публічно, Уряд і ВР не запрошували). Повна десакралізація на День Неалежності, коли так само порушено багаторічну традицію РАЗОМ піти до Тараса й до Грушевського, коли замість військового Параду змішались шляпи, піаніни, коні, люди, діти в білому, голуби миру, аби тільки не Армія . Так, хтось скаже, що в цих покладаннях квітів і спільному вшануванні Пам‘яті є щось старорежимне, а зараз же нові віітри, нові фішечки, можна буде в країні в смартфоні тицьнути лайк біля пам‘ятника – й все, відмітився.
Традицііі непросто приживаються, не всім подобаються, але в традиціях народжується і відшліфовуються своє, тільки наше, важливе, національне. Й Пам’ять – вона дійсно має бути спільною. Щоб не забути, не повторити, виховати в цій пам’яті дітей , щоб для суспільства це було важливо. Так, мабуть, занепадають нації, ледь встигши отримати повноліття і й тільки усвідомивши свою унікальність. З країнами,де немає традицій, можна не панькатися. Боляче, коли цього не усвідомлюють ті, хто мають плекати традицію Країни і її Пам‘ять.
Р. S. Вшанування пам’яті жертв Голодомору теж буде приватне? Чи вінок пришлють з посильними?”

А чому ви так дивуєтеся? Це вже стало нормою. Вперше цього року не покладалися квіти до пам‘ятника Пилипа Орлика на…

Gepostet von Iryna Gerashchenko am Sonntag, 29. September 2019

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини