“Інопланетяни не вивозитимуть вагонами нашу землю” – президент Зеленський

Відкритий ринок землі дозволить купувати її та продавати лише українцям, іноземці не зможуть отримати у власність будь-які землі.

У цьому запевнив президент Володимир Зеленський на зустрічі з аграріями, передає Gazeta.ua.

“Земля належить українцям. У моделі, яку пропонуємо ми з урядом, купувати чи продавати землю зможуть тільки українські громадяни та українські компанії. Страшилки про китайців, арабів чи інопланетян, які вивезуть вагонами нашу землю, – це маячня. Земля – це власність громадян. У них, нарешті, повинне з’явитися не гібридне, а повноцінне право власності на свою землю”, – сказав Зеленський.

Нині в Україні діє мораторій на продаж землі. Це означає, що власники земельних паїв не можуть ними повністю розпоряджатися, а точніше — можуть лише здавати паї в оренду. Востаннє мораторій продовжували 2018-го. Тоді Мінекономрозвитку пропонував президенту ветувати цей закон, адже він порушує право українців на власність.

За оцінками Світового банку, відкриття ринку землі в Україні дозволило б підвищити ВВП на 0,6-1,6 відсоткових пункти і залучати близько $1,5 млрд додаткових інвестицій на рік.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини