У Порошенка запідозрили команду Зеленського у помсті Гонтаревій і висунули вимоги

У партії “Європейська солідарність” вимагають від влади розслідувати підпал будинку ексголови Нацбанку Валерії Гонтаревої.

Заява з’явилася на сайті пресслужби партії “Європейська Солідарність”. У політсилі переконані, що “кампанія терору” проти Гонтаревої є помстою за її державницьку і реформаторську позицію під час перебування на посаді голови НБУ, – пише obozrevatel.

У партії наголосили, що роль Гонтаревої у вичищенні “авгієвих стаєнь” української банківської системи визнана у світі, та, зокрема у МВФ, який назвав її одним із найкращих банкірів світу.

Під Києвом спалили будинок Гонтаревої

“Підпал приватного будинку Гонтаревої – це не випадковість, а результат регулярних публічних погроз. Не виключаємо, що у владі є представники, які мають мотиви для помсти Гонтаревій. Звертаємо також увагу, що підпал автомобіля дітей політика лишився без жодної реакції влади”, – заявили у “ЄС”.

У партії зазначили, що українська правоохоронна система свідомо закриває очі на терор щодо проукраїнських сил. Це є загрозою не просто для української опозиції, а й для демократії.

“Затягування розслідування кампанії терору щодо Гонтаревої матиме руйнівні наслідки для репутації України та її інвестиційної привабливості. Партія “Європейська Солідарність” інформуватиме міжнародні структури, уряди інших країн та, зокрема, Великої Британії про загрозу життю для Валерії Гонтаревої, а також про інші антидемократичні тенденції, які спостерігаються в Україні за нової влади”, – зазначили у “ЄС”.

У партії закликали проукраїнські сили “об’єднатися для захисту політичних прав та свобод громадян України та не допустити перетворення України на авторитарну поліцейську країну”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини