“Я позитивно ставлюсь до Шуфрича і Бойка” – Леонід Кравчук

Леонід Кравчук позитивно ставиться до депутатів від “Опозиційної платформи – За життя” Нестора Шуфрича та Юрія Бойка. Через те, що вони активні, мають свою думку та вміють її відстоювати.

Про це перший український президент розповів у ефірі програми Bihus.Info “Рольові Ігри”.

Кравчук також наголосив: те, що політична думка Шуфрича та Бойка не збігається з його власною, не означає, що він має негативно до них ставитись як до людей.

Ті кроки, які вони роблять для налагодження принаймні газових відносин з РФ, нереальні. Адже Росія не може укласти газову угоду з політичною партією,
– сказав перший президент.

“Лише з українською державою або з українською державною структурою. А вони видають свої наміри або свої розмови з Медведєвим (мовиться про поїздку Бойка та Медведчука у Москву).

Кравчук додав: якщо така задача нереальна, вона не може йому імпонувати. Це скоріш за все популізм, аніж реальне завдання.

10 липня Бойко та Медведчук втретє прилетіли до Москви на переговори з російським прем’єром Дмитром Медведєвим. Бойко заявив про нібито можливість до початку серпня підписати контракт з “Газпромом” на пряму поставку газу в Україну. Це при тому, що його ніхто не уповноважував вирішувати газові питання України.

“Якщо ця політика реальна, передайте свої плани та програми, зустріньтесь з президентом Зеленським й покажіть переваги. Не думаю, що він не знайде там чогось позитивного. Тоді ваш вклад в українську політику буде позитивним. А так – це просто слова”, – запевнив політик.

Журналіст Данило Мокрик запитав, чи не здається Кравчуку, що такі політики як Бойко та Шуфрич певною мірою відповідальні за сепаратистські настрої, які виникли на Сході України й таким чином підготували ґрунт для російської агресії.

Я не хотів би виділяти їх двох. Відповідальна політична сила, яка так організовує і так думає, і такі настрої у людей на Сході підтримує. Але не вони їх формували, – наголосив перший президент.

Й пригадав, що коли у 1991 році він балотувався у президенти й відвідував східні регіони, то чув від місцевих: “Леонід Макарович, такої мови, як українська не існує. Її вигадали”.ї

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини