Порошенко відповість за Іловайськ – Чумак пообіцяв розслідувати накази екс-гаранта

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Головний військовий прокурор України Віктор Чумак пообіцяв почати розслідування Іловайського котла.

Про це він повідомив учора ввечері в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі «1 + 1» у відповідь на запитання депутата ВР від партії «Слуга народу» Ірини Верещук. За її словами, вона недавно прочитала інтерв’ю пана Муженко, який в 14-15 роках очолював Генеральний штаб. І він називає прізвище президента Порошенко, як такого, хто брав накази, в тому числі по Іловайському котлу, які потім привели до численних жертв, смертям і так далі. Чи готові взяти на себе таку відповідальність і все-таки розслідувати до кінця і назвати винних? », – запитала Верещук, – інформуєreplyua.net.

У відповідь Чумак сказав, що зобов’язаний розслідувати цю справу.

«Коли я стою в ролі прокурора, у мене немає такої відповіді, я готовий або я не готовий. Я повинен це зробити відповідно до закону, відповідно до кримінально-процесуальним кодексом, якщо я побачу наявність там ознак кримінального правопорушення, я зобов’язаний це зробити, і тому я це зроблю. Я теж читав це інтерв’ю, повірте його читали всі », – заявив він.

Раніше

Олександр Кочетков заявив на своїй сторінці в «Фейсбук», що Віктор Муженко, нещодавно звільнений з ЗСУ, потихеньку починає «зливати» Петра Порошенка. Експерт переконаний, що якщо в кінцевому підсумку вдасться довести прийняття п’ятим президентом на себе зобов’язань по добровільним батальйонам, то Іловайська трагедія перетворитися з військової помилки, що спричинила масові втрати, в жахливу державну зраду, повідомляє replyua.net.

Олександр Кочетков звертає увагу на останні заяви Віктора Муженко, недавно звільненого з ВСУ. На думку експерта, екс-начальник Генштабу починає потихеньку «зливати» Петра Порошенка. Зрозуміло, що робить він це досить обережно. Зокрема, Муженко вже повідомив, що рішення увійти в Іловайськ мало під собою лише політичні мотиви, і приймав його особисто п’ятий президент. Це, до речі, збігається з тим, що раніше говорив Геннадій Корбан.

Окремо Кочетков зазначає той факт, що українські добровольчі батальйони дратували не тільки Кремль. Порошенко теж дратували збройні сотні самооборони Майдану, з яких потім і сформувалися добробати. Є інформація, що про необхідність їх згортання йшлося на відомій зустрічі в столиці Австрії. Якщо вдасться зібрати докази того, що Порошенко в вені дійсно взяв на себе якісь зобов’язання по добровільним батальйонам, то Іловайськ перетворюється з військової помилки, що спричинила масові втрати (а за це теж судять і садять) в жахливу держзраду. Читайте також: У центральній частині Києва невідомі спалили автомобіль невістки Валерії Гонтаревої.

Джерело: marik

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини