“Згортання демократії!” Порошенко розкритикував партію Зеленського за блокування роботи Геращенко

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що спроба позбавити співголову фракції “ЄС” Ірину Геращенко права участі в засіданнях Верховної Ради демонструє “тривожну тенденцію до згортання демократії” в країні.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. Як повідомив політик, про ситуацію в парламенті він говорив із президентом Світового Конгресу Українців Павлом Гродом і делегацією конгресу, – пише obozrevatel.

Ірина Геращенко і Петро Порошенко

“Викликом для України залишається звільнення всіх українських заручників Кремля. Водночас це не можна розглядати підставою для пом’якшення міжнародних санкцій проти Росії, оскільки вони були введені за підрив територіальної цілісності України і невиконання Мінських домовленостей”, – додав депутат ВР.

Порошенко підкреслив, що “Європейська солідарність” “не зраджує своїм принципам – Україні необхідно продовжувати курс у ЄС і НАТО”.

“Наша спільна позиція з представниками СКУ: українська влада на саміті НАТО в Лондоні повинна вимагати постановки питання про надання Україні Плану дій щодо членства”, – написав він.

Світовий Конгрес Українців

Спроба позбавити співголову фракції «Європейська Солідарність» Iryna Gerashchenko права участі у засіданнях Верховної Ради демонструє доволі тривожну тенденцію до згортання демократії в Україні. Ми бачимо, що депутатів намагаються позбавити можливостей для законотворчої роботи. Про те, що зараз відбувається з українським парламентаризмом, говорили з президентом СКУ Павлом Гродом та делегацією Світового конгресу Українців.Викликом для України залишається звільнення усіх українських заручників Кремля. Водночас це не можна розглядати підставою для пом’якшення міжнародних санкцій проти Росії, оскільки вони були введені за підрив територіальної цілісності України та невиконання Мінських домовленостей.Наша спільна позиція з представниками СКУ: українська влада на саміті НАТО в Лондоні має вимагати порушення питання про надання Україні Плану дій щодо членства. «Європейська Солідарність» не зраджує своїм принципам – Україні необхідно продовжувати курс до ЄС та НАТО. Дякую Павлу Гроду та Світовому конгресу українців за тверду підтримку на цьому шляху.

Gepostet von Петро Порошенко am Donnerstag, 12. September 2019

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини