Денісова розповіла, на яких умовах Кремль відпустив українських бранців

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісоваповідомила, що 10 звільнених бранців Кремля помилували. А одного відпустили під особисте зобов’язання.

“Щодо 10 із політв’язнів було прохання про помилування і вони помилувані президентом РФ, один — пан Бекіров звільнений під особисте зобов’язання. 24 українських моряка звільнені під зобов’язання моє як людину, яка заслуговує на довіру відповідно до ст. 3 КПК України”, — заявила омбудсмен в ефірі ТСН.

Денісова додала, що в Росії тривають слідчі дії щодо деяких звільнених українців.

“Зараз триває ознайомлення з матеріалами справи. Згідно з рішенням Трибуналу, ст. 119 передбачає, що Трибунал не вважає за необхідне від Росії припинити кримінальне переслідування щодо 24 українських моряків. При цьому ст. 124 зобов’язує Росію негайно звільнити кораблі та моряків”, — сказала уповноважена ВРУ.

Омбудсмен акцентувала увагу на тому, що, перебуваючи в Україні, вони всі є вільними громадянами.

У російському ув’язнені залишаються 89 кримських татар. Раніше правозахисники з організації “Кримська солідарність” повідомили, що у Росії та в окупованому Криму за політичними або релігійними мотивами залишаються незаконно позбавленими волі 86 кримських політв’язнів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини