“Зникнення Шустера було однією з перемог Революції Гідності. Повернення русскомірного Шустера – це плювок у 2013-14 роки” – Остап Дроздов

“Мене запитують, чому я так різко висловлююся про Шустера? Частину відповіді можна почути в ось цьому уривку «Drozdov прямим текстом», але дещо хочу додати…”

Про це пише на своєму Youtube-каналі український журналіст Остап Дроздов:

“Зникнення Шустера було однією з перемог Революції Гідності. Повернення русскомірного Шустера – це плювок у 2013-14 роки. Я не апелюю до глядачів, бо кожна людина має право дивитися що хоче, кого хоче, коли хоче і де хоче. Але треба трошки віддавати собі справу, в чому полягає феномен Шустера.
Його завдання – всіляко заважати створювати якісний порядок денний. Натомість – ковзати по інформаційній поверхні (лайно завжди плаває зверху) і заговорювати справді глибинні речі. Його мета – робити негідників привабливими і супермедійними.
Мені дехто каже: «Але ж він допомагає побачити, хто є хто». Зустрічне питання: скільки ще десятиліть треба, аби зрозуміти, хто такий Бойко, Портнов, Добкін, Ганя Герман, Червоненко, Новінський та інші «ветерани сцени», вирощені в телевізорі? Скільки ще десятиліть треба, аби зрозуміти, що Шустер – це тепла ванна для кожного, хто не за дякую там прописався. Він не допомагає розкривати гостя – він допомагає недостойним виглядати достойно.

Основна підступність – у всеядності. Ось побачите: дуже скоро Сенцов і Портнов будуть урівняні в праві спілкуватися з країною. Кремлівський бранець сидітиме в одній студії і матиме ті ж права, що й кремлівський агент. Мама апалченца і мама героя АТО будуть однаково представлені в його ефірах. Це – страшна технологія легітимізації зла на рівні з добром. В цьому й полягає диявольський задум – ставити знак дорівнює між катом і жертвою, між злочинцем і патріотом.
Я вже мовчу про те, що далі пішла русифікація ефіру й ігнорування державної мови. Знати 6 мов і не знати мови країни, де ти працював понад 10 років – це… не знаю навіть… Прикро, що наші великі патріоти на це махають рукою. Привид януковицького телебачення на екрані в 2019 році – це і є реванш, причому вашими руками й пультами.

Остап Дроздов – про повернення еталонного представника медіа-проституції Савіка Шустера. Чи не є це яскравим свідченням реваншу? У чому полягає феномен всеядності Шустера? З якою метою в медіа-простір запускають ригівського журналіста, який десятиліття обслуговував організовану злочинну групу Януковича. І в чому полягає провина тих спікерів, які свідомо приходять на ефір на легітимізатора русского міра в телепросторі України”

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини