“Я зараз напишу річ, яку в нас бояться публічно обговорювати… Від війни стомились всі” – журналістка Анна Маляр

“Я зараз напишу річ, яку в нас бояться публічно обговорювати, але від цього залежить наш суверенітет.”

Про це пише на своїй сторінці у Facebook українська журналістка та телеведуча Анна Маляр:

“Від війни стомились всі. І саме цей фактор може зіграти зараз проти державності України.
Бо припинення вогню, який виснажив всіх нас, почали помилково сприймати за припинення війни.
Саме зараз суспільство у такому стані, коли час запускати кампанію – все заради припинення вогню. І її запустять – мені так здається. Якщо нова влада не захистить Україну від інформаційних спецоперацій кремля.
Нам запустять в інформпростір “людське обличчя” ворога і меседж про те, що заради миру та людського життя можна й поступитись чимось.
І тоді перед багатьма з нас постане величезна спокуса – а може й, справді, поступитись на умови кремля, зрештою, мир і життя людей – найвища цінність.
От чим ви готові поступитись заради припинення вогню?
А заради послаблення контролю РФ над окупованою частиною сходу?
Від вашої відповіді та від вашої позиції і буде залежати – колонія ми чи суверенна держава.
Бо ваші погляди соціологи заміряють щодня. Про настрої в нашому суспільстві знають і в нас, і на заході, і в РФ – і їх враховують.
Тому, думайте. Бо від всіх нас залежить, чи гідні ми мати власну державу. Це на тлі людського життя – 5 років величезний термін, а на тлі історії становлення державності – це мить. Мить, яка може бути як початком, так і кінцем величної історії.
p.s. прошу не починати відповідати на поставлені мною питання у коментарях. Я б їх навіть закрила під цим постом, але не знаю як. Цей пост – щоб подумати наодинці з собою, розібратись у власних державницьких цінностях і поглядах.”

Алла Гунченко для Про Львів

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини