“Давайте зробимо все, щоб Олег її отримав”, – у Польській кіноакадемії сподіваються, що Сенцов отримає Нобелівську премію

ITAR-TASS: MOSCOW, RUSSIA. OCTOBER 15, 2012. Film director Oleg Sentsov at a press conference at the 1st annual Red Square Screenings international film show. (Photo ITAR-TASS/ Alexandra Mudrats) Россия. Москва. 15 октября. Режиссер Олег Сенцов на пресс-конференции в рамках открытия международного кинорынка Red Square Screenings в ГУМе. Фото ИТАР-ТАСС/ Александра Мудрац

Польська кіноакадемія привітала українського режисера Олега Сенцова зі звільнення з російської тюрми і закликала зробити все можливе, щоб він отримав Нобелівську премію миру.

сенцов, РФ україна

Про це заявив президент Польської кіноакадемії Даруш Яблонський, – пише Прямий.

“Ув’язнений з 2014 року Росією український режисер Олег Сенцов вже в Україні! Від імені Польської кіноакадемії дякую усій кіноспільноті у світі, усім людям доброї волі, які не припинили мирну боротьбу за його звільнення. Міжнародна солідарність врятувала Олега і дозволяє нам вірити, що разом захистимо наш кращий Світ”,- підкреслив Яблонський.

Він також нагадав, що  лідер “Солідарності” Лєх Валенса висунув кандидатуру Сенцова на здобуття Нобелівської премії миру.

“Давайте зробимо все, щоб Олег її отримав!”,- резюмував Яблонський.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини