Україна визволяє заручників Кремля: офіційних повідомлень немає, але «процес пішов» (відеотрансляція)

Україна, щоб визволити своїх незаконно утримуваних Росією громадян, видає Кремлю підозрюваних у скоєнні злочинів.

Офіційного підтвердження початку обміну полоненими немає, але є перші ознаки, що він, можливо, починається. Радіо Свобода буде оперативно інформувати про перебіг подій і в Києві, і в Москві.

Україна ж визволяє 24-х взятих у полон Росією у Керченській протоці військових моряків, а також політв’язнів Кремля – громадян України, незаконно засуджених Росією за надуманими політичними звинуваченнями. Серед них, як сподіваються, Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карп’юк,Павло Гриб та інші.

Серед тих, кого забирає Росія, понад два десятки росіян, які визнали себе військовополоненими і написали листа до президента Росії Володимира Путін із проханням включити їх у списки на обмін. Окрім них також є громадяни України, засуджені за державну зраду, за «створення терористичної групи» і за колаборацію із проросійськими незаконними збройними угрупованнями та окупаційною владою Криму. Це, зокрема, Володимир Цемах, Валерій Кірсанов, Кирило Вишинський, керівник інформаційного агентства «РИА Новости-Україна», якого підозрюють у поширенні «недостовірної, необ’єктивної, упередженої інформації щодо України.

Проте офіційного списку на обмін наразі немає.

Попередньо анонсували, що так званий «обмін» може відбутися за схемою 33 на 33 або 35 на 35.

Як очікується, обмін може відбутися за схемою «35 на 35». Росія, як вважають, має звільнити серед інших і українського кінорежисера Олега Сенцова, який отримав вирок – 20 років колонії за звинуваченнями «в підготовці терактів» в анексованому Криму.

Обмін полоненими: що відомо станом на зараз

Обмін полоненими: що відомо станом на зараз

Gepostet von Радіо Свобода am Samstag, 7. September 2019

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини