У партії Зеленського звинуватили В’ятровича у погіршенні відносин з Польщею

Новообраний народний депутат України Ірина Верещук (“Слуга народу”) заявила, що історичні суперечки між Україною й Польщею останніми роками спричиняв голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Як повідомляє “Європейська правда “, про це пише Rzeczpospolita.

“Ми хочемо зробити конкретні кроки, також коли йдеться про скасування заборони на ексгумацію. Це має призвести до виходу зі складної ситуації, в якій опинилися наші стосунки”, – каже Верещук.

“Я проти того, щоб Володимир В’ятрович залишався головою українського ІНП, через нього ми сперечалися з поляками”, – додала вона.

Верещук стверджує, що новий парламент має бачення покращення відносин з Польщею. Також буде створена комісія “Дружба з Польщею”, зазначила вона.
Нагадуємо, в неділю вранці, 9 жовтня 2016 року, невідомі повністю знищили пам’ятник на братській могилі 13-х вояків УПА, що розташований на кладовищі с. Верхрата Любачівського повіту Підкарпатського воєводства.

Того ж дня польська ультраправа організація Oboz Wielkiej Polski (OWS, “Табір великої Польщі”), відома своєю співпрацею із терористичними угрупуваннями ДНР і ЛНР, взяла на себе відповідальність за вчинений акт вандалізму.

Хрест на могилі-кургані очистили лише 2017 року працівники меморіально-пошукового підприємства “Доля”, що при Львівській обласній раді.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини