Юні українські пауерліфтери вибороли три нагороди першого дня Чемпіонату світу

У канадському місті Реджайна розпочався юніорський Чемпіонат світу з пауерліфтингу. Уже першого дня змагань українські спортсмени та спортсменки взяли дві золоті та срібну нагороди.

Про це повідомляє Український інтерес

Марія Полянська стала чемпіонкою світу серед дівчат у ваговій категорії до 47 кілограмів. Із результатом 362,5 кілограма у сумі триборства вона виконала норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Дівчина здобула малу золоту нагороду у присіданні – 145 кілограмів, що зокрема є рекордом України серед дівчат, “срібло” у жимі від грудей 70 кілограмів, та завоювала ще одне “мале золото”. Так Марія встановила рекорд Європи у тязі у своїй віковій групі – 147,5 кілограма.

Дарія Бражник стала чемпіонкою світу серед юніорок у ваговій категорії до 43 кілограмів. Вона взяла малі золоті нагороди у присіданні та жимі з результатами 135 та 80 кілограмів.

Як зазначили у Національній Федерації пауерліфтингу України, сума триборства чемпіонки склала 335 кілограмів, що перевищує норматив майстра спорту України міжнародного класу та є новим рекордом України серед юніорок.

Володимир Антонюк піднявся на третю сходинку п’єдесталу серед юнаків вагової категорії до 53 кілограмів. У присіданні спортсмен здобув малу срібну нагороду з результатом 157,5 кілограма, а також дві бронзові – у жимі 80 кілограмів і тязі 147,5 кілограма.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини