“На 40 тисяч жити цілком можна” – Разумков розповів про зарплати майбутніх нардепів

На 40 тис. грн народний депутат може прожити. Майбутнім парламентаріям вже роз’яснено, що за корупцію буде кримінал.

Про це сказав голова “Слуги народу” і майбутній спікер Андрій Разумков в інтерв’ю журналу “Новое время”

На питання “Майбутній депутат парламенту буде отримувати зарплату 36-37 тисяч гривень, із доплатами – до 50 тисяч грмвень – це справедливо?” Разумков відповів:

“Якщо чесно, то ні, вона могла б бути більшою. Хоча це хороша зарплата на тлі мінімальної, але недостатня. Ми тільки йдемо до того, що є, наприклад, у европейських депутатів – гідна зарплата і хороший соціальний пакет, коли людина тримається за цю роботу і розуміє її престиж”.

“Це потрібно запитати у хлопця із Запоріжжя (якою має бути зарплата у людини, щоб вона не брала хабар. – Gazeta.ua). За 40 тисяч гривень не купиш шестисотий Mercedes, але жити можна цілком гідно. Далі питання твоїх цінностей. Якщо ти корупціонер, тебе і мільйонні заробітки не зупинять”, – сказав голова президентської політсили.

Разумков додав, що вже роз’яснив депутатам своєї партії про негайність настання кримінального покарання за корупцію.

Про зарплату спікера він сказав: “Десь близько 50 тисяч гривень, і мені досить, я сформував собі матеріальну подушку за рахунок бізнесу. Переписав на дружину. Але можу говорити про це спокійно, бо вона була одним із партнерів у нашому консалтинговому бізнесі, і сенсацій тут не буде”.

Разумков замовив у ресторані філе дорадо зі спаржею за 385 грн і лимонад із грепфрута за 89 грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини