Яна Зінкевич: “Парад – учителі, лікарі і попереду президент Зеленський – нагадує минуле століття”

Для волонтерки, яка врятувала життя близько 200 людей, незрозуміло, чому у параді має брати участь ще хтось, крім дійсних захисників України

Скасовувати парад на День Незалежності було неприпустимим. Про це у програмі “Рандеву з Яніною Соколовою” наголосила волонтерка і командир медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич –  пише 5 канал

“Скасовувати його було просто неприпустимо, зараз буде проводитись не альтернативний парад, а хода ветеранів, і ми також будемо як підрозділ брати там участь, як батальйон “Госпітальєри”, і дуже важливо, щоб це відбувалося, тому що це пам’ять, можливість віддати данину поваги тим людям, які тебе захищають. Це важливо, тому це було величезною помилкою”, – вважає волонтерка.

За її словами, спроби Зе-команди врятувати становище скидаються на запозичення від совєцької епохи.

“Спохопилися, уже пропонують концерт. Хода гідності, в якій будуть чомусь вчителі і лікарі, що мене взагалі дивує, а на чолі буде президент Володимир Зеленський. Ну це трошки нагадує якісь речі минулого століття. В нас є наші ветерани, вони мають бути єдиними представниками і вони мають бути з сім’ями загиблих, разом з пораненими і волонтерами”, – сказала Зінкевич.

Також, на її думку, варто пускати військову техніку під час параду, аби засвідчити всім і Росії зокрема, що Україна міцна і “наше військо сильне”.

Повне відео розмови можете переглянути тут:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини