Російська оперна співачка прокоментувала свій виступ у Львові

25 серпня у Львівській філармонії відкриють новий сезон гала-концертом співачки Марії Максакової. Вона – солістка Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі і колишня депутатка держдуми Росії від президентської партії «Єдина Росія».

Втім, з 2016 року Марія Максакова живе в Україні, виступає у Києві, Харкові та в інших містах, а також викладає вокал у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв України, пише Твоє Місто.

Напередодні гала-концерту Марії Максакової у Львівській філармонії під диригуванням Тараса Криси та у супроводі скрипаля Богдана Івасика у Львові почали згадувати, що співачка свого часу нібито голосувала за закон, що став початком анексії українського Криму Росією. У коментарі Tvoemisto.tv Марія Максакова каже, що бачила ці матеріали, але її позиція незмінна.

«Я багато разів пояснювала, і у відповідних органах так само, де я перебувала всі три тижні, поки йшла підготовка та «голосування». Слава Богу, що я маю свій паспорт зі всіма прикордонними штампами. Якби я була присутня в той жахливий та ганебний момент у залі, я би ніколи не дозволила би собі не те що виходити на українську сцену, а взагалі жити тут. За останні три роки я дійсно багато чого перенесла від колишніх співвітчизників за те, що я зробили свій вибір залишитися в Україні», – говорить Марія Максакова.

Вона додає, що отримала від українців велику підтримку, коли вбили її чоловіка, також ексдепутата держдуми РФ від комуністичної партії Дениса Вороненкова, який свідчив ГПУ у справі про держзраду експрезидента Віктора Януковича.

«Коли я дійсно маю сили зробити багато корисних проектів не тільки особисто для себе, чомусь знаходяться люди, які навмисно налаштовують суспільство проти мене», – говорить співачка, яка започаткувала проєкт підтримки молодих музикантів віком від 5 до 21 року.

Марія Максакова також розповіла, що виступала у філармоніях Чернівців та Івано-Франківська, і зазначила, що там її приймали добре.

«В Чернівцях це може бути очікувано. Мій дідусь, засновник нашої династії, той, який був відомим оперним баритоном і антрепренером, народився у Чернівцях. Можливо, на мене там чекають і пам’ятають Максиміліана Карловича. В Івано-Франківську також був дуже теплий прийом. Було дуже класно. Я вдячна і Чернівецькій філармонії, і Івано-Франківській. Там був повний аншлаг, всі були задоволені», – розповідає Марія Максакова.

Співачка не захотіла відкривати, як тривали її переговори із Львівською філармонією, але додала, що підтримує думку керівника філармонії Володимира Сивохіпа. Він у своєму блозі на Zaxid.net пише, що для нього дуже важливо, що у філармонії виступить солістка Маріїнського театру. Петербург і Маріїнський театр важливі тим, додає Володимир Сивохіп, що їхня сцена великою мірою сформована українцями. За словами керівника філармонії, Марія Максакова торік сама ініціювала спілкування із ним.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини