В анексованому Криму підняли український прапор

У Судаку на території анексованого Криму підняли державний прапор України.

Радник голови Херсонської ОДА Богдан Ковальов зазначив у Facebook, що місцеві патріоти України підняли прапор на знак пам’яті за чотирма українськими воїнами, які загинули 6 серпня на Донбасі, передає Громадське.

Нагадаємо, вдень 6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.

У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин, а також вранці 7 серпня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну.

Пізніше у Кремлі прокоментували телефону розмову лідерів країн. При цьому Путін підкреслив, що «для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу». А також для припинення вогню у Кремлі вимагають «надання ДНР і ЛНР особливого статусу». Це передбачає внесення змін до Конституції України, але Зеленський зазначив, що не бачить необхідності змінювати Основний закон.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини