Мешканець Львівщини прожив без паспорта 34 роки

Перший паспорт чоловік отримав після виходу із в’язниці, в якій відбував покарання за крадіжки.

Про це пише Форпост.

Звільнений з в’язниці мешканець Львівської області отримав свій перший паспорт у 34 роки. Про незвичний випадок із отриманням документів повідомила прес-служба Державної міграційної служби України, уточнивши, що такі ситуації виникали практично в кожному територіальному підрозділі служби.

«Минулого тижня, через обставини, що склалися у житті 34-річного громадянина, його вперше документовано паспортом громадянина України у формі ID картки. Колеги з пробації, спільно з працівниками міграційної служби пояснили чоловікові про необхідність отримання документа, що посвідчує особу для влаштування життя в подальшому», – йдеться у повідомленні прес-служби Державної міграційної служби України.

Там також додали, що зазвичай причиною невчасного отримання паспорту є халатне ставлення до своїх документів.

Водночас, як повідомляє видання Galnet з посиланням на першу заступницю начальника головного управління ДМС Львівщини Іванну Іваночко, 34-річний чоловік досі не отримав паспорта, оскільки відбував покарання у в’язниці за скоєння крадіжок.

«Паспорт цьому чоловікові мали зробити працівники колонії, в якій той відбував покарання. Через те, що вони не потурбувались про це, людина вийшла на волю без необхідного документа», – пояснила Іванна Іваночко.

Відомо, що у 2011 році чоловік вийшов з Дрогобицької виправної колонії №40, а у 2016 знову скоїв крадіжку і знову був засуджений. Досі він послуговувався документами, які йому видали у виправному закладі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини