Роботу нардепів контролюватиме штучний інтелект

Партія “Слуга народу” має намір контролювати роботу нардепів за допомогою штучного інтелекту.

У Верховній Раді хочуть встановити програмне забезпечення із застосуванням технологій штучного інтелекту, щоб відстежувати аномалії під час голосувань народних депутатів і уникнути політичної корупції. Про це заявив новообраний нардеп від Слуги народу Давид Арахамія, передає Gazeta.ua.

“У парламенті є ймовірність появи груп впливу. Це динамічна картина. Будуть, напевно, спроби корупції у групах. Є такі традиції парламентські. Ми за цим можемо не встежити. … Наше завдання – з ними боротися. Штучний інтелект повинен їх виловити, тому застосуємо таку технологію”, – зазначив він.

Арахамія переконує, що технології штучного інтелекту допоможуть уникнути “ризикових груп”. Також він розповів, як буде працювати програма.

“Як це працює. Система безперервно аналізує голоси, результати голосування, і виявляє патерни, всі аномалії від патернів підсвічує. Умовно кажучи, ви два місяці голосували так, а потім раптово дев’ять чоловік голосують за трохи іншим сценарієм. Не в тому сенсі, що всі, як один, а якщо голосування відрізняється від звичайного”, – розповів він.

“Вона (система – ред.) підсвічує і каже: ось ці люди, розбирайтеся. Вона не класифікує причину. А відзначає аномалію. А тепер бери і працюй із цією аномалією”, – зазначив Арахамія.

За його словами, в команді цю систему назвали Великий брат.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини