Львів’яни просять зберегти парк Івана Павла II на Сихові

У Львові зареєстрували звернення щодо збереження парку Івана Павла ІІ, який розташований на Сихові.

Про це йдеться на сайті Єдиної системи місцевих петицій, пише Твоє Місто.

«Через велику кількість приватного транспорту та появу нових регульованих пішохідних переходів на пр. Червоної Калини виникають затори у години-пік. Для вирішення цієї проблеми деякі активісти пропонують будівництво дороги, яка б поєднувала вулицю Хоткевича і Скрипника та пролягала вздовж парку імені Івана Павла ІІ. Вважаємо запропонований спосіб вирішення проблеми заторів неприйнятним для мешканців Сихова, бо це суперечить плану реконструкції парку ім. Івана Павла ІІ, створить гостру проблему з паркуванням тощо», – каже автор Назарій Курилко.

Як повідомляв раніше у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець, нова вулиця допоможе розвантажти Хуторівку та пр. Червоної Калини.

Однак, за словами автора петиції, подібним способом вирішити проблему надмірної завантаженості пр. Червоної Калини не вдасться. Як показує практика, із зростанням кількості доріг, зростатиме кількість автомобілів, які тепер загазовуватимуть повітря біля парку ім. Івана Павла ІІ. Тому мешканці пропонують комплексно підійти до вирішення проблеми, провести громадські слухання із залученням Інституту міста, щоб напрацювати систему ефективних рішень для громади Сихова та м. Львова.

Додамо, що станом на зараз петиція зібрала 240 підписів. Для того, аби її розглянули на одному з пленарних засідань ЛМР, потрібно набрати 500.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини