Літні десерти без випікання: добірка простих рецептів

Влітку не хочеться вмикати пічку та нагрівати температуру у квартирі. Але ж це зовсім не означає, що треба відмовлятися від домашніх десертів. Навпаки, це ідеальний час, щоби готувати корисні і прості солодощі, які не потребують випікання в духовці.

Декілька рецептів таких десертів ми зібрали у своїй добірці. Зберігайте, щоби знати, що готувати, коли захочеться почастуватися солоденьким:

Сирковий десерт: з різними додатками

Готується він із домашнього сиру з низьким рівнем жирності. Такий десерт ідеально підійде для сніданку. А завдяки різним додаткам — довго не буде набридати.

1. Банан із полуницею. Візьміть: 200 г сиру, 1 стиглий банан, 5 ягід солодкої полуниці та декілька крапель лимонного соку.

Міксером збийте сир із бананом, поки суміш не стане повністю однорідною. Додайте 3 полунички до сиркової маси та ще раз збийте. Викладіть десерт у чашку. Решту полуниці наріжте тонкими смужками, полийте лимонним соком та викладіть, як оздоблення.

2. Малина з м’ятою. Візьміть склянку малини, 1 ч.л меду та декілька листочків м’яти. А, також, 200 г сиру і 50 г смаженого мигдалю.

Сир збийте міксером із половиною малини на 1/3 меду до однорідної маси. М’яту подрібніть та перетріть через сито разом із рештою малини. Горіхи подрібніть ножем та змішайте з медом. Викладіть у посуд для десерту спочатку горіхи, потім сир. Поверх — залийте малиновим пюре.

3. З печивом і персиком. Візьміть 50 г пісочного печива, 2 стиглих персики і 1 ч.л меду. А, також, 200 г сиру і 20 г вершкового масла.

Вершкове масло кімнатної температури змішайте з подрібненим печивом. Можете додати ще декілька крапель води чи соку, щоби крихти добре кріпилися до купи. Вкладіть їх щільним рівним шаром на дно посудини для десерту.

Сир із медом перебийте міксером до однорідної маси. Подрібніть один персик на мілкі кубики та вмішайте в сир. Викладіть його поверх печива. Другий персик наріжте тонкими смужками та розкладіть на десерт, як прикрасу.

Бананове морозиво: різні варіації

Головне — це зробити базу для морозива. Візьміть банани, по 2 на порцію морозива, очистьте їх від шкірки та розкладіть на пластикову кришку чи харчову плівку. Поставте в морозильну камеру на 2–3 години. Коли банан повністю заморозиться — перебийте його в кухонному комбайні. Такий десерт можна їсти навіть без додатків — уже отримаєте натуральне бананове морозиво. Але, іншим разом, приготувати його з такими додатками:

1. Заморожені ягоди: малина, смородина, полуниця тощо. До них смакуватиме лимонний сік.
2. Зелень: м’ята або базилік. Також можна змішати з лимонним соком, ягодами.
3. Какао, карамель, кориця та різні спеції.

Зверху морозиво можна прикрасити смаженим кунжутом, тертим шоколадом чи посіченими горіхами.

Десерт з авокадо, кабачком та горішками

Прості компоненти з небанальним поєднанням можуть перетворитися на легкий літній десерт. Візьміть 1 стигле авокадо та 1 невеликий кабачок. Також, 50 г лісових горіхів, 2 ч.л меду, декілька листочків базиліка і м’яти, 1 ч.л лимонного соку.

Очистьте кабачки й авокадо, разом із листами зелені перебийте міксером до стану однорідного пюре. Потім додайте 1 ч.л меду, лимонний сік і ще раз перемішайте. Перелийте пюре у формочку й поставте в холодильник.

Лісовий горіх подрібніть ножем, змішайте з медом. Потім, дістаньте десерт із холодильника та посипте його солодкими горіхами. А якщо сирий кабачок у десерті вам таки пробувати не хочеться — його можна замінити бананом або яблуком.

Простий чізкейк без випікання

У рецептах сиркових десертів був подібний на чізкейк — з печивом. Але цей дещо складніший. Його можна не тільки їсти на сніданок, а приготувати, як святковий торт, подати до столу гостям. Для холодного чізкейка візьміть: 350 г пісочного печива, 200 г нежирного масла та 200 мл вершків, 600 г сиру домашнього — з низьким відсотком жирності. Також, 180 г цукру, 30 г желатину і 200 г малини, 1 ст.л цукрової пудри.

Спочатку підготуємо основу: масло має бути кімнатної температури, а печиво слід перетерти в крихту. Змішайте їх, перетріть руками та вкрийте сумішшю дно і краї форми для торта. Накрийте форму харчовою плівкою та поставте в холодильник.

Поки робимо начинку: желатин залийте 120 мл гарячої води й залиште настоюватися. Вершки збийте з цукром, додайте сир та перебивайте міксером, поки із сиру не зникне зернистість. Поставте желатин на вогонь, нагрійте і змішайте ретельно із сирною масою.

Дістаньте форму з холодильника, залийте в основу сирну начинку та розрівняйте поверхню, щоби вона була гладенькою. Накрийте плівкою та залиште в холодильнику на декілька годин. Як тільки будете подавати на стіл — густо вкрийте верх торта малиною та посипте ягоди цукровою пудрою.

Бананове желе з додатками

Ще один рецепт із желатином, щоби поласувати холодним десертом. Візьміть 30 г желатину і 150 мл води, 5 стиглих бананів, 1 яблуко та декілька гілочок базиліку, 1 ч.л лимонного соку.

Желатин залийте гарячою водою та залиште настоюватися. Яблука очистьте від шкірки, разом із бананами та базиліком перебийте в однорідне пюре. Додайте базилік, сік лимону та ще раз ретельно перебийте. Нагрійте желатин, вмішайте його в пюре й розлийте по формочках. Поставте в холодильник і через 1–2 години десерт буде готовий.

Які десерти, окрім морозива, ви полюбляєте їсти влітку? Біжите в магазин, чи вигадуєте щось самі?

Джерело: Всвіті

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини